LIBRARY

ELMS "GEO MILEV"

RSS 2.0

10 причини да изберем печатната книга пред електронната

Ползите от четенето на книги са много.

Но какъв формат да изберем? Електронните четци, които са по-достъпни или добре познатите ни печатни издания? Какви са предимствата на едните пред другите?

Сега ще ви изброя 10 причини защо да изберете хартиеното пред електронното издание:

1. Физическият допир до книгата и уханието на мастило превръщат четенето в едно истинско приключение. Разбира се тази наслада на сетивата е само за ценители, които могат да усетят магията на книгата.

2. Според много научни изследвания хората възприемат информацията от хартиения носител по-добре, отколкото от електронния вариант.

3. Печатната книга няма батерия и не може да се изтощи. Така че, ако книгата е ваша може да я прочетете отново, когато поискате.

4. Друг недостатък на електронните четци са различните формати. Представете си, че искате да прочетете дадена книга и тогава разбирате, че вашето устройство не поддържа точно този формат.

5. Емоцията от закупуването на книга от любим автор и така желания автограф от него са нещо, което няма как да се случи, ако четем от електронен носител.

6. Печатните книги не представляват такъв интерес за крадците. Освен, ако не говорим за някое изключително рядко и скъпо издание. Докато електронните четци и другите подобни устройства по-често могат да станат обект на кражба.

7. Можете да си създадете собствена библиотека вкъщи с книги, които наистина харесвате. Мечтата на всеки запален читател!

8. Ако работите пред компютър и по цял се взирате в екрана, няма да ви е много приятно да продължите да го правите  и след работно време. Независимо, че става въпрос за електронен четец. Освен това е доста вредно за очите.

9. Чрез различните корици на печатните книги хората виждат какво четат другите. По този начин сравняват своите вкусове.

10. Хартиените носители оставят спомени от най-различни събития случили се в живота ни. Тази книга, която сме държали в ръцете си и когато я видим отново, тя мигновено ни пренася години назад към онази Коледа, когато сме я получили като подарък, друга може да ни върне в ученическите ни години и т. н.

OFF
Боряна Благоeва


Категории

Архив

януари 2023
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031