LIBRARY

ELMS "GEO MILEV"

RSS 2.0

Свято слово

По инициатива на Литературното общество и Училищната библиотека нашата гимназия се включи в осмото издание на инициативата „Свято слово“, организирана от Община – Бургас и дружество „ Български писател “. Майските срещи на славянските творци са една традиция за града ни в навечерието на 24 МАЙ.
Ученици от руските паралелки в нашата гимназия се включиха всвоеобразен час по поезия с участието на хърватския творец Иван Херцег и руските поети Борис Лапардин и Любов Лапардина.Известната бургаска поетеса Роза Баянова представи гостуващите творци.
Поетът от Хърватия Иван Херцег разказа за своя творчески път,за новата си книга „Неправилности“ и за дейността си като главен редактор на литературния журнал за поезия,издаван в Загреб.Екземпляр от него(на английски език) бе подарен на училището.Той прочете на родния си език свои стихове.
Творците от Русия,които са членове на Съюза на писателите в Москва,разказаха за живота си в Сибир,за своите мечти,за литературата като хоби и същност на живота.
Ръководителят на Литературното общество г-жа Дора Лазарова връчи на гостите литературен сборник с произведения на наши уче-
ници. Уредникът на училищната библиотека г-ца Радостина Касабова подари на творците материали,издадени от гимназията.
Елица Георгиева, Яна Неведешева, Мария- Жаклин Жекова и Рени Керчева от клуб „Палитра“ с ръководител г-жа Златка Коева подготвиха интересни живописни творби,които подариха на нашите гости.
Този празник на духовността прерасна в среща на гостите с младостта. Те споделиха радостта на нашите абитуриенти, като се включиха в тяхното тържество.
Предложените снимки разкриват атмосферата на събитието.
Ива Ярмова
Ателие “Литературно общество“

admin


Вашият коментар

Категории

Архив

май 2014
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031