LIBRARY

ELMS "GEO MILEV"

RSS 2.0

Нови книги

„Убийство в Ориент експрес“ е най-известният криминален роман в света, а екранизацията му е обявена за най-успешния британски филм на всички времена. Еркюл Поаро пътува с Ориент експрес, но малко след полунощ луксозният влак засяда в снежна преспа. На сутринта пътниците са с един по-малко. Американски магнат е намерен мъртъв в купето си, а вратата е заключена отвътре. Пътуващите са откъснати от света и разчитат на Поаро, който единствен може да открие убиеца сред тях.

Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи. Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр“.

„Законът на колизея „- Левин, Даниел

Интелектуален трилър за една игра с големи залози в археологията, религията и политиката.
Джонатан Маркъс, амбициозен млад археолог, специализира в Американската академия в Рим, когато при незаконни разкопки загива негов приятел. Джонатан напуска Рим, изоставя археологията и започва да се изявява като адвокат на бизнесмени и търговци на антики и предмети на изкуството. В техния свят на ревностно пазени тайни и сложни интриги се играе с големи залози…
Безценен исторически артефакт е откраднат от Йерусалим преди 2 000 години. Пренесен е в Рим и там следите му се губят…
В търсенето му се включват хора безскрупулни и със съмнителна слава. Те залагат на погребани в миналото загадки, свързани с тълкуването на древни религиозни текстове. И поддържат напрежението, надбягвайки се с времето и със себе си по целия свят, за да открият (а може би да унищожат?) едно съкровище, което ще им позволи да пренапишат историята.

Даниел Левин е юрист, възпитаник на Харвард. Има диплома по Римска и гръцка цивилизация от университета в Мичиган. Работил е във Върховния съд на Израел и е участвал в археологически разкопки в Йерусалим. Практикува международно право в Ню Йорк. През 2004 г. получава стипендия от Американската академия в Рим. Романът му Законът на Колизея е издаден в Австралия, Германия, Израел, Испания, Италия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Тайван.

„Приказките на барда Бийдъл“ -Роулинг, Джоан

Приказките на барда Бийдъл съдържат пет съвсем различни истории, всяка със свой вълшебен дух, и докато ги четете, ту ще се радвате, ту ще се смеете, ту ще усещате тръпката на смъртната опасност.

И на мъгъли, и на магьосници ще им бъде интересно да прочетат след всяка приказка бележките на професор Албус Дъмбълдор, който разсъждава върху поуките в тях и разкрива някои подробности от живота в „Хогуортс“.

Едно неповторимо вълшебно издание с илюстрации на самата Дж. К. Роулинг – истинско съкровище за години напред.

admin


Вашият коментар

Категории

Архив

декември 2011
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031