LIBRARY

ELMS "GEO MILEV"

RSS 2.0

С дискусия за будителите ще започнат честванията на 1 ноември

Тази година в навечерието на Денят на народните будители /1 ноември/ в Бургас ще се проведе отворена дискусия на тема „Будителите@abv.bg„. По време на събитието, което ще бъде на 31 октомври от 18 часа в зала „Петя Дубарова“ в КЦ „Морско казино“, студенти от БСУ ще провокират разсъждения по актуални теми, свързани с непрекъснотото развитие на информационните технологии.

Това разказаха днес, на нарочна пресконференция, зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, зам.-ректорът на БСУ проф. Галя Христозова и инициаторите на дискусията – студентките Мария Арабаджиева и Инна Танева.

Идеята на дискусията е да отговори на въпросите свързани със социалните мрежи, глобалната комуникация, помага или вреди интернет за обучението на днешните ученици и студенти, кои са новите будители и др.

„Живеейки в едно технологично време, създадохме сила, която все още не сме се научили да владеем напълно. Оглеждайки се за ставащото в момента, разбираме, че най-мощен катализатор за промени и най-популярно средство за общуване се оказват социалните мрежи. Дали не трябва да им се признае статута на Петата власт?“ – питат  организаторите, които се надяват заедно с участниците в дебатите по темата да намерят отговори на поставените въпроси.

Участие в дискусията, която се организира със съдействието на Община Бургас, БСУ, РБ „П. Яворов“ и СБЖ – дружество Бургас, ще вземат бургаски преподаватели, общественици, студенти и ученици.

Пак на 31 октомври /понеделник/ от 10.00 до 16.00 часа Регионалният исторически музей обявява Ден на отворените врати за ученици и преподаватели.

В деня на същинския празник – 1 ноември от 10.00 часа ученици и преподаватели от бургаските учебни заведения, носещи имена на български будители, ще поднесат венци и цветя пред паметниците на своите патрони в Морската градина и в дворовете на училищата.

Categories: Новини

admin


Вашият коментар

Категории

Архив

октомври 2011
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31