LIBRARY

ELMS "GEO MILEV"

RSS 2.0

Учебни помагала и тестове

 -100 % успех. Матура по биология и здравно образование –Снежана Томова, Венета Петрова

Книгата подготвя за матурата по биология и здравно образование, като създава условия, максимално близки до истинския зрелостен изпит.

Съдържа учебно-изпитната програма за държавен зрелостен изпит по биология и здравно образование, указанията за работа с изпитните тестове и 10 теста с 500 авторски задачи, напълно съответстващи на изпитния формат. След всеки тест има лист за отговори, в който ученикът отбелязва верния отговор, и свитък за свободни отговори, на каквито се пише по време на матурата. В края на книгата са посочени отговорите на тестовете и скала за преобразуване на получените точки в оценка.

Помагалото не само помага на зрелостниците да се подготвят отлично за държавния зрелостен изпит, но и да се запознаят с реалната атмосфера, при която той протича. Това ги прави уверени и спокойни на изпита и им гарантира 100 % успех!

-Всичко за матурата по физика и астрономия- Виктор Иванов, Мариета Иванова

Книгата е предназначена за:
– зрелостници и кандидат-студенти;
– ученици от 9. – 12. клас.

Книгата съдържа 19 теми, обхващащи задължителното учебно съдържание по физика и астрономия, включени в програмата за държавен зрелостен изпит на МОМН. Всяка тема:
• започва с кратко теоретично въведение, съдържащо основни понятия, определения, закони и съотношения;
• включва примери, обхващащи основните типове тестови задачи заедно с методически указания за решаването им.
Особено внимание е обърнато на анализа на графични данни и на причините за често допусканите грешки от учениците.

-Тестове и текстове по литература за зрелостници и кандидат-студенти-Стилиян Стоянов

Помагалото е предназначено за ученици, подготвящи се за държавния зрелостен изпит по български език и литература, и за кандидат-студенти в УНСС и в университетите, в които се извършва прием с тест по български език и литература.

Съдържа 16 теста върху творчеството на 15 български автори, два общи теста и раздел, в който са включени с цел разпознаване характерни откъси от произведения на български автори и характерни моменти от техните биографии.

За всеки от авторите е предложен кратък справочен текст, който отбелязва основни моменти от неговата биография, произведения и герои, ключови идеи в творчеството му.

Помагалото предлага на зрелостниците и кандидат-студентите максимално концентриран справочен материал, който, заедно с тестовете, да бъде своеобразен преговор на материала по българска литература и да направи подготовката по-ефективна и по-приятна.

Всичко за матурата по география и икономика
I част. Тестове и практически задачи-Надежда Николова, Цветелина Пейкова Сборникът с тестове и практически задачи по география и икономика е предназначен за успешна самоподготовка на зрелостници и кандидат-студенти. Полезен ще бъде и за учителите при затвърдяване, обобщаване и проверка на знанията и уменията на учениците в 9., 10., 11. и 12. клас в областта на природната и социално-икономическата география на България и света. Съобразен е изцяло с формата на Държавния зрелостен изпит и одобрената от МОМН учебна програма.

Сборникът съдържа:
– над 1000 тестови задачи със структуриран и отворен отговор;
– над 50 практически картографски и графични задачи;
– 36 теста върху отделните теми от „География на света“ и „География на България”;
– 5 примерни изпитни варианта, конструирани по модела на държавния зрелостен изпит;
– анализ на писмена разработка на зрелостник;
– параметрите, по които се провежда Държавният зрелостен изпит – формат, времетраене, точкова система на отделните елементи, скала за оценяване;
– отговори за самопроверка и оценка на равнището на подготовка.

-Всичко за матурата по биология и здравно образование- Владимир Овчаров, Таня Димитрова, Мариана Христова, Камелия Йотовска

Помагалото ще бъде ценен помощник при самостоятелната подготовка на:
– зрелостниците от 12. клас за успешното представяне на Държавния зрелостен изпит по биология и здравно образование;
– гимназистите от 9. и 10. клас в процеса на обучение по биология и здравно образование;
– кандидат-студентите за успешното им представяне на изпитите по биология.

Помагалото:
– съдържа 10 раздела със систематизирани знания в табличен и схематичен вид;
– представя темите с кратък, ясен и достъпен за възприемане текст, богато илюстрирани с фигури, които подпомагат усвояването на знанията;
– развива знанията и уменията, които се изискват и оценяват при Държавния зрелостен изпит по биология и здравно образование, съгласно указанията на МОМН;
– включва указанията на МОМН за провеждане и оценяване на резултатите от Държавния зрелостен изпит по биология и здравно образование.

admin


Вашият коментар

Категории

Архив

октомври 2011
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31