LIBRARY

ELMS "GEO MILEV"

RSS 2.0

Електронните учебници на „Просвета” влизат в час

Електронните учебници на „Просвета” влизат в час

За пръв път в България новата учебна година започва с нещо наистина нетрадиционно. Издателство „Просвета” изпълни обещанието си пред българските учители. От 15 септември те ще могат да влизат в класните стаи с първото поколение електронни учебници Prosveta Libri Magici (Вълшебните книги на „Просвета”). Първата версия на Prosveta Libri Magici включва общо 45 заглавия – от буквара за най-малките до езиковите учебници за осмокласниците. С тях в българското училище влиза модерното образование. Prosveta Libri Magici са електронен вариант на традиционните учебници, одобрени от министъра на образованието и науката.

Визуализацията и използването на мултимедия са доказан метод за по-лесно и по-успешно усвояване на знания. Затова съдържанието на традиционните хартиени учебници е допълнено със снимки, кратки филми, звукозаписи, интерактивни упражнения и подходящи образователни материали в интернет. С Prosveta Libri Magici обучението наистина ангажира вниманието на учениците, а колективната работа в клас добива ефективността на индивидуално занимание с всеки ученик. Електронните учебници на „Просвета” улесняват работата на учителя, дават му истински шанс да възроди магията на ученето и чрез богатството на допълнителните материали да реализира творческите си идеи. Те променят учебната среда и превръщат класната стая в привлекателно място за учениците.

Към всеки електронен учебник има подробно упътване за работа, примерни разработки на уроци, интерактивни упражнения и тестове. За някои електронни учебници са подготвени и работни листове, които учителите могат да изтеглят от сайта на „Просвета” (www.prosveta.bg). Този споделен методически ресурс ще продължи да се допълва и обогатява с предложения и разработки на самите учители. Така те ще станат съавтори на учебниците на „Просвета”, които са избрали за своята работа.

Това е първата версия на първото поколение електронни учебници Prosveta Libri Magici и „Просвета” непрекъснато ще се стреми да ги обогатява, за да стане българското училище на 21. век модерна и привлекателна среда и за учениците, и за учителите. Затова следващата учебна година издателството ще предложи допълнената и актуализирана втора версия на Prosveta Libri Magici.

Categories: Новини

admin


Вашият коментар

Категории

Архив

септември 2011
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930